Motor Trial Club Oost-Brabant

Screenshot van een video waar Victor in actie is tijdens het NK 2021.

MTCOB sluit aan bij KNWU

In de afgelopen twee jaar is het aantal leden dat fietstrial beoefent bij onze club explosief toegenomen. En met het omtoveren van het oude oefenbaantje in een waar fiets-paradijs, met bijbehorende borden, heeft deze tak van de trialsport definitief een vaste plek gekregen binnen onze club.

Daarom werd het tijd om de volgende stap te zetten in het serieus nemen van biketrial, aansluiten bij de wedstrijdbond voor het fietsen; de KNWU. Deze stap hebben we afgelopen week gezet.

Biketrial bij de KNWU

En omdat we dingen graag goed doen zijn we afgelopen week meteen, samen met de andere fietstrialclub van Nederland, op de koffie gegaan bij de KNWU op Papendal. Daar is de basis gelegd voor een vruchtbare samenwerking om de biketrialsport in Nederland verder te laten groeien.

Zo hebben we onder andere bereikt dat er binnenkort een speciale BikeTrial-licentie wordt aangeboden door de KNWU en dat biketrial een eigen plek krijgt op de website van de KNWU. Ook is er direct gesproken over de mogelijkheden voor opleidingen en het organiseren van wedstrijden.

En nu?

Zijn we er dan? Nee, nog lang niet. Fietstrial is een van de kleinste takken van de fietssport op dit moment. Het is aan ons om hier, samen met Trialclub Zuid-Oost Drenthe en de KNWU, verandering in te brengen. We hebben onder andere hulp nodig bij het schrijven van teksten, het maken van foto’s en het organiseren van evenementen en wedstrijden. Wil je ons helpen, meld je dan snel bij onze secretaris!

Share this post