Motor Trial Club Oost-Brabant

Jeugd

Jeugdtrial

Bij (motor) trialsport denk je misschien niet direct aan de mogelijkheden voor jeugd. Bij de fietstrial zien we juist veel jeugdrijders én Trial is juist de ideale manier voor kinderen om met motorsport in aanraking te komen. Je hebt geen rijbewijs of motorsport ervaring nodig om te beginnen met trial.

Iedere volwassene wou dat die eerder begonnen was met Trial!

Leeftijd en materiaal

Voor fietstrial geld inprincipe geen startleeftijd. Er bestaan fietsen in alle soorten en maten. Motortrial mag vanaf vijf jaar oud van de motorbond. Er zijn diverse kleine motoren in de handel. Deze hebben vaak kleinere wielen en bestaan zelfs met zijwielen!. We zien steeds meer electrische trial motoren voor de jeugd. Deze hebben als voordeel dat deze instelbaar zijn, én er bijvoorbeeld geen hete uitlaat aanzit.

Opstapdag

De MTCOB organiseert enkele malen per jaar een opstapdag waarbij het voor de jeugd mogelijk is kennis te maken met de trialsporten. Kijk in de agenda naar de mogelijkheden of informeer via het contactformulier. Uiteraard kun je in het weekend ook altijd eens langskomen om te kijken

Motortrial in de media

Klaas kan alles

In ‘Klaas kan alles’ probeert Klaas van Kruistum te bewijzen dat hij (bijna) alles kan. In een van zijn uitdagingen stapte hij op een trialmotor, onder begeleiding van Luc Branten Training & Coaching en Chantal de Raaff.
Bekijk de aflevering op YouTube.

Zapp Sport

Chantal (10) laat in Zapp Sport zien wat de trialsport is, en dat het de coolste sport is!
Bekijk de aflevering op de site van Zapp.

Zapp Sport Battle

In Zapp Sport Battle strijden de jongens tegen de meiden in een bijzondere sport. In deze aflevering staat trial centraal. Onder leiding van Kitty Steenbakkers en Luc Branten wordt de battle gestreden.
Bekijk de aflevering op YouTube.