Motor Trial Club Oost-Brabant

DSC_5668

Wedstrijdleider gezocht!

Helaas gaat Dies ons verlaten als bestuurslid en wedstrijdleider. Daarom staat voor beide posities een vacature open. In dit bericht vertellen we je wat wedstrijdleider zijn inhoudt.

Voorbereiding

Als wedstrijdleider zorg je dat de wedstrijden van MTCOB goed verlopen. In de voorbereiding ben je bezig met een aantal administratieve taken, zoals het opstellen van het bouwers- en controleursrooster, zorgen dat de juiste informatie op de site komt en het voorbereiden van de controlekaarten. Samen met het bestuur zorg je ervoor dat de (club)wedstrijden zo min mogelijk conflicteren met andere clubs en evenementen. Samen met de besturen van de zuidelijke trialclubs stem je de data van de regiotrial (motortrial) af. Natuurlijk houd je ook in de gaten of er nog voldoende prijzen zijn om uit te reiken. 

Rondom een wedstrijd

Ruim voor een wedstrijd controleer je of het terrein er goed bij ligt om non-stops te kunnen bouwen. Ook zorg je ervoor dat de EHBO geregeld is en dat de wedstrijd is aangemeld bij de bond. Op de bouwdag zelf stuur je de bouwers aan. Daarbij zorg je voor een passend niveau voor alle sporen. En zorg je dat de moeilijkheidsgraad (moeilijk/gemiddeld/makkelijk) per spoor redelijk gelijk is verdeeld over de non-stops.

Op de wedstrijddag zorg je dat de controlekaarten worden uitgegeven, ingenomen en geteld. Je zorgt voor een controleursbriefing en een rijdersbriefing voor aanvang van de wedstrijd. Je zorgt voor een soepel verloop van de wedstrijd, zodat je aan het einde de uitslag bekend kan maken en de prijzen uit kan (laten) reiken. 

Clubkampioenen seizoen 2019-2020
Clubkampioenen seizoen 2019-2020

Na de wedstrijd zorg je als wedstrijdleider dat de uitslagen (zowel de daguitslag als de tussenstand/einduitslag) worden verwerkt en gepubliceerd op de website.  

Aan het eind van het seizoen zorg je ervoor dat de clubkampioenen worden gehuldigd.

Op diverse plekken in het verhaal lees je dat je ergens voor verantwoordelijk bent, dat betekent niet dat je persé alles zelf hoeft te doen. Het vinden van mensen om deeltaken aan te delegeren is absoluut een goede manier om deze rol te vervullen.

Wil je meer weten over de rol van wedstrijdleider, of wil je gewoon aan de slag?
We horen het graag van je! Dat mag per e-mail, door te bellen of natuurlijk door een van de bestuursleden aan te spreken op het terrein.

Share this post