Motor Trial Club Oost-Brabant

ONK-NKJ-Schijndel-2022

26 juni 2022: ONK en NKJ Trial!

Op zondag 26 juni 2022 zal de combiwedstrijd ONK en NKJ Trial van de KNMV worden verreden op ons terrein in Schijndel. Zo’n 50 tot 60 trialisten uit het hele land strijden dan tegen elkaar voor de dagoverwinning en de felbegeerde punten in het kampioenschap. De wedstrijd start om 10.00u en we verwachten dat de laatste rijders rond 16.30u finishen.

Nederlands kampioenschap

Het Open Nederlands kampioenschap (ONK) en het Nederlands kampioenschap voor de jeugd (NKJ) bestaan beide uit een serie wedstrijden. Elke wedstrijd wordt verreden op een ander terrein, en daarmee op een andere ondergrond en met telkens nieuwe uitdagingen.

Onze wedstrijd is de 6e in een serie van 10 wedstrijden voor het NKJ en de 4e in een serie van 8 wedstrijden voor het ONK. Kortom, de rijders hebben zich dit seizoen al een aantal keer laten zien, en de strijd om de punten is nu écht losgebarsten!

Groepsfoto van alle deelnemers in het NKJ in 2019.
Deelnemers NKJ Schijndel in 2019

Non-stops

Het ONK en NKJ Trial 2022 wordt verreden over een aantal non-stops, ook wel secties genoemd. Deelnemers moeten deze uitdagende secties verrijden zonder een ‘voetje’ te zetten. Oftewel; voetjes van de vloer! Heb je aan het eind van de dag de minste voetjes gezet, dan ben je de winnaar in je klasse!

Hoe hoger de klasse waarin je rijdt, des te uitdagender zijn de secties. De toprijders (Klasse Inters I – oranje spoor) zijn dan ook ware evenwichtskunstenaars op de motor.

In het ONK speelt naast behendigheid ook de tijd nog een rol. Rijders mogen niet langer dan 90 seconden doen over een sectie. Doen ze dat toch, dan levert dat het maximale aantal strafpunten op.

Een trialrijder staat verticaal tegen een obstakel op.

Vrijwilligers

Zoals elke sportclub is ook MTCOB volledig afhankelijk van vrijwilligers om alle taken uitgevoerd te krijgen. Tijdens de combiwedstrijd zijn meer dan 30 vrijwilligers in touw! Bijvoorbeeld de officials in de non-stops. Dit zijn de mensen die bijhouden hoeveel strafpunten een rijder heeft gehaald bij het rijden van de sectie waar zij verantwoordelijk voor zijn. Maar ook de mensen achter de bar zijn vrijwilligers, en niet te vergeten de wedstrijdleiders, technische officials en het wedstrijdsecretariaat!

Lijkt het je leuk om tijdens de wedstrijd te komen helpen? Dat horen we graag! Stuur ons dan even een mailtje op [email protected].

Toeschouwers

Wil je komen genieten van dit trialspektakel in het prachtige Schijndel? Dat kan natuurlijk! Entree voor bezoekers is geheel gratis. We raden je aan om tussen 10.30u en 14.00u te komen kijken, omdat dan de meeste rijders aan het rijden zijn.

Kom je kijken, parkeer je auto dan niet op ons terrein, maar zoek een plekje in de buurt langs de weg. Op deze manier blijft onze parkeerplaats beschikbaar voor deelnemers.

Terrein gesloten ivm bouw non-stops

Natuurlijk hebben we wat tijd nodig om weer 10 mooie en gevarieerde non-stops neer te zetten voor het ONK en NKJ 2022. Daarom is het terrein gesloten voor alle rijders vanaf zaterdag 18 juni.

Share this post